Вести

Министар Александар Вулин посетио Центар за социјални рад у Прибоју

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин обишао је данас Дневни центар за стара лица у Прибоју и поручио да Србија не цени довољно запослене у центрима за социјални рад, који су несебични, храбри и вредни.

Вулин је нагласио да је Прибој добар пример како локална самоуправа, без обзира на тешка времена и мали буџет, може да буде социјално одговорна, а Центар за социјални рад у том граду, који има пет услуга, је нешто чиме не могу да се похвале далеко већи Центри и далеко развијеније средине.

Дневну центар за стара лица у Прибоју ради у оквиру Центра за социјални рад, који су срж система социјалне заштите, подвукао је министар.

"У свакодневном раду са запосленима никад нисам чуо да се жале на свој друштвени и материјални положај, али су се увек жалили на материјални положај својих корисника и тражили на првом месту да се помогне њима", рекао је Вулин.

Иако је рекао да је то нешто што Србија не цени довољно, министар је сигуран да ће наредних неколико месеци видети да влада мисли о запосленима у социјалној заштити, о томе што раде и да има начина да им захвали и да им покаже колико је битно све што су радили и што раде.

Вулин је навео и да је Србија у тешкој ситуацији, али и да влада решава проблеме.

"Затекли смо уништену привреду, 530 предузећа са више од 80.000 радника остављено је овој влади да се она избори са свим оним што живот носи. Остављени су дугови, незавршена приватизација, предузећа која су постојала зато што су била штићена од поверилаца, а не зато што су успешно функционисала", рекао је министар.

Према његовим речима, ово је прва влада која је обезбедила чак и радницима из лоших приватизација да не остану на улици, већ је за њих обезбеђен социјални програм.

Председник Општине Прибој Лазар Рвовић рекао је да се у претходних 20 година нико суштински није бавио решавањем проблема Прибоја и да је ово прва влада која помаже на прави начин, односно, улаже знатна средства да тај град буде оно што је некад био.

Директор Центра за социјални рад у Прибоју Зоран Полић рекао је да је његов Центар један од мањих центара у Србији, али да се упорним радом доста постигло.

"Центар за социјални рад Прибој пружалац је пет услуга- прихватилишта за жртве породичног насиља, становања уз подршку за младе који се осамостаљују, помоћи у кући, дневног боравка за децу са сметњама у развоју и дневног центра за старе", рекао је Полић.

Према његовим речима, у Центру има 13 стално запослених, а у Дневном центру за старе тренутно 60 корисника.

Просторије Центра су солидно опремљене, а крајем 2014. средствима Министарства рада набављено је возило "лада нива", рачунарска опрема, копир апарат и канцеларијски намештај.

Извор: ТАЊУГ

vulin u poseti csr priboj

Copyright © Центар за социјални рад Прибој 2013-2021. All Rights Reserved.