Вести

Летовање за 55 деце са евиденције Центра за социјални рад и 40 чланова Удружења ЦДП Прибој

Деца из породица са евиденције прибојског Центра за социјални рад, њих 55, као и 40 чланова Удружења за церебралну и дечју парализу, летоваће и ове године о трошку Општине Прибој у одмаралишту у Сутомору. Тим поводом, данас су са председником Општине, Лазаром Рвовићем, потписани уговори којима се омогућава наставак добре праксе из претходних година.

Уговоре са Општином Прибој данас су потписали директор Центра за социјални рад, Зоран Полић и председник Удружења за церебралну и дечју парализу, Славиша Шушањ, а њима се омогућује летовање о трошку Општине за 55 деце са евиденције Центра и 40 чланова овог удружења.

Осим њих, овог лета у одмаралишту ће боравити и деца са КиМ, што је омогућено захваљујући уштедама које су направљене у буџету, попут одрицања од свечарења за Дан општине Прибој. Према речима директора овог одмаралишта, Александра Мандића, за сада је планирано 11 смена, а у плану је и организовање 12. Прва смена деце ће пут одмаралишта кренути 7. јуна, а последња би требало да буде крајем августа или почетком септембра. Такође, ове године биће укључена и једна група деце из Нове Вароши, такође са евиденције Центра за социјални рад.

Славиша Шушањ, председник Удружења за церебралну и дечју парализу, захвалио се руководству Општине у име свих чланова, истичући да је њима ово једини вид рекреације. Такође, трећу годину заредом у одмаралишту ће летовати деца без родитељског старања, из хранитељских породица и деца из породица корисника услуга Центра за социјални рад, у чије име се захвалио директор Центра, Зоран Полић.

Copyright © Центар за социјални рад Прибој 2013-2021. All Rights Reserved.