Вести

Борба против насиља у породици почиње на локалу

„Борба против насиља у породици системски почиње на локалу“, назив је пројекта „Београдског фонда за политичку изузетност“, а консултативни састанак са пројектним тимом, на коме су договорене основне смернице на реализацији пројекта у општини Прибој, одржан је у уторак, 23. фебруара 2021. године.

Прибој је једна од пет локалних самоуправа у Србији, од 86 обухваћених у истраживањима, у којој ће „Београдски фонд за политичку изузетност“, кроз поменути пројекат, подржати рад локалног савета за безбедност.

Циљ пројекта, који је подржан од стране Канадског фонда за локалне иницијативе, је подстицање повећане улоге локалних савета за безбедност, у борби против насиља на локалном нивоу.

Према званичним подацима МУП Србије, број пријављених случајева насиља у породици у општини Прибој, у 2020.години износио је 59 и значајно је већи, него у години пре ње, када су изречене 22 мере.

Поређења ради, у суседној општини Пријепоље, број пријављених случајева насиља у породици у 2020.години, у односу на претходну, повећан је чак четири пута.

Copyright © Центар за социјални рад Прибој 2013-2021. All Rights Reserved.