Вести

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић у Прибоју

Упркос пандемији корона вируса и уз поштовање епидемијских мера, у граду на Лиму, за Празник жена, 8.март, ипак се осећала празнична атмосфера. Свој печат томе, на званичан начин, дале су прибојске даме, али и њихове гошће.

Празник нежнијег пола у Прибоју су употпуниле Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности, у друштву екселенција – Рут Стјуарт, амбасодорке Аустралије и Ребеке Фабрици, заменице амбасадорке Велике Британије.

Делегације у име локалне самоуправе примио је Борис Мрдовић, председник СО Прибој, који је уз честитке за Празник жена, уважене даме упознао са оним што локална самоуправа предузима у овој области.

„Прибој је град где се води рачуна о родној равноправности, и ми свакодневно, и лично и институционалног, настојимо да једнакост међу половима само унапређујемо. ", истакао је између осталог , Борис Мрдовић, председник СО Прибој.

На састанку са локалним Тимом за израду Стратегије родне равноправности, повереница Јанковић била је охрабрена како се у општини Прибој делује на овом сензибилном пољу.

„Свака средина има своје специфичности, али је и празник, 8. март, прилика да подсетимо на потенцијале наших дама, које свакако имају, али који још увек у довољној мери, не долазе до изражаја. Али, задовољна сам, јер се ствари одвијају у жељеном правцу. " рекла је по вереница Бранкица Јанковић.

И ове године, настављена је осмомартовска традиција, да повереница о правима жена, разговара у друштву дипломатксих представница земаља где је ова тематика системски уређена, а то су овога пута биле амбасадорке Аустралије и Велике Британије, које су задовољне предузетим актвностима на пољу равноправности полова.

Добродошлицу уваженим дамама са делима својих руку, домаћом храном и народном радиношћу, пружиле су чланице УЖ „Сачувајмо село“.

Copyright © Центар за социјални рад Прибој 2013-2021. All Rights Reserved.